top of page
Top
BW9A1214.JPG
BW9A1125.JPG.jpg

Liikunnanohjaajaksi piikkipaikalla!

Hyvinvointi, kansainvälisyys, teknologia ja Vuokatti. 

Business, luonto ja valmennus. 

Onko joku näistä osa sinun ammatillista menestystarinaasi?

Opinnot

Liikunnanohjaaja

Mietitkö seuraavaa liikettäsi? Vai teetkö sen lennosta? Ovatko liikunta ja terveys lähellä sydäntäsi? Nautitko itse niiden tuomasta fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista niin paljon, että haluat liikuttaa muitakin? Tahdotko tehdä ihmiskehon liikkeistä taidetta, keskittää liikkeesi talouden juoksuttamiseen, opastaa terveellisen ravinnon metsästyksessä tai ohjata asiakkaita mestarimaisesti kohti heidän liikunnallisia ja elämänmuutoksellisia tavoitteitaan? Oletko sinä seuraava KAMKin #tulevaisuudenliikuttaja?

UUTTA KOULUTUKSESSA: Toinen opiskeluvuosi toteutetaan Vuokatissa!  Toisen opiskeluvuoden aikana syvennät osaamistasi niin hyvinvoinnin edistämisen, valmennuksen, testaamisen kuin urheilutapahtumienkin saralla. Samalla myös elät ja hengität itse hyvinvointia, liikuntaa sekä urheilua! Vuokatti on nimittäin ainutlaatuinen huippu-urheilun, aktiiviliikkujan ja lomailijan ympärivuotinen paratiisi! Alueelta löytyy mm. Vuokatin urheiluopisto, HolidayClub Katinkulta, Vuokatin rinteet, SuperPark sekä Sotkamon Jymyn uudistunut kotistadion Hiukan upean hiekkarannan kupeesta. Yhteistyömme Vuokatin urheiluopiston, Vuokatti-Ruka urheiluakatemian, Vuokatin Olympiavalmennuskeskuksen ja Sotkamon kunnan kanssa, takaavat sinulle laadukkaan opetustarjonnan ja -ympäristön.

Opinnot
Mahdollisuuksia
tartan-track-2678543.jpg

YKSI KOULUTUS - MONTA RATAA

Miltä kuulostaisi viedä oma osaamisesi tasolle, jolla saat hiottua omasta intohimostasi timantin? Liikunnanohjaajakoulutuksessa Kajaanissa se on mahdollista! Tulet oppimaan tulevaisuuden työkalujen käyttöä liikunta-alalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että osaat hyödyntää digitaalisuutta uudella tavalla liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisessä.  
Liikunta-alan rautaisena ammattilaisena osaat antaa myös arvoa tutkimustiedolle ja osaat perustella valintoja ja ratkaisuja niihin peilaten. Erotut osaamisellasi muista alan toimijoista! 
 
Ensimmäisen vuoden aikana otat opinnoissa haltuusi liikunta-alan perusasioita, mutta sen jälkeen pääset jo harjoittelemaan ja kokeilemaan oppimiasi asioita oikeiden asiakkaiden kanssa, oikeissa työelämäprojekteissa.  Esimerkiksi vuoden 2021 Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit (EYOF) järjestettiin Vuokatissa maaliskuussa 2022, jossa opiskelijat pääsivät testaamaan teoriatietoa heti käytännössä urheilun huipputapahtumassa! Oppimistasi tukevat mahtavat, samanhenkiset ja kannustavat opiskelijatiimit sekä opettajat, jotka paitsi opettavat - myös valmentavat ja sparraavat sinua. 

Sinua ei puristeta samaan muottiin kaikkien muiden opiskelijoiden kanssa! Pystyt joustavasti hyväksilukemaan aikaisempaa osaamistasi tai hyödyntämään muiden korkeakoulujen opintotarjontaa. On tavoitteesi sitten toimia personal trainerina, hyvinvointivalmentajana, lasten ja nuorten liikuttajana, Esport/exergaming - saralla, liikuntamatkailualalla tai yrittäjänä... me räätälöimme sinulle oman opintopolkusi - sinun tulevaisuuden tavoitteittesi suuntaisesti tietenkin. Tämä on sinun ponnahduslautasi juuri siihen työtehtävään, johon sinä tähtäät! 

Tähtäätkö kenties kansainväliselle työuralle? Älä jätä tilaisuutta, jossa sinulla on mahdollisuus kokeilla siipiäsi melkeinpä missä päin maailmaa tahansa! KAMK tajoaa sinulle maan parhaat vaihtomahdollisuudet ulkomailla. Ja tätä mahdollisuutta opiskelijat todellakin hyödyntävät! Singapore, Japani, USA, Kanada... Mikä on sinun unelmakohteesi? 

Mikä sinua odottaa opiskelun jälkeen? Liikunnanohjaaja (AMK) -tutkinto tietenkin! Ja tämä tutkinto ei ole mikä tahansa paperi. Se on sinun pääsylippusi liikunta-alan asiantuntijatehtäviin, esimerkiksi erilaisiin koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Oletko valmis antamaan oman panoksesi unelma-alalla liikunnan parissa? Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan meille. 
 


Mitä opiskelijat kertovat meistä?

"Olen saanut KAMKista ihan älyttömästi hienoja asioita elämääni! Koen kehittyneeni liikunta-alan ammattilaiseksi koulutuksen avulla ja ammatillisuuttani on lisännyt myös mahdollisuudet esimerkiksi vaihto-opiskeluun, tuutoritoimintaan sekä opiskelijakunnan hallitustoimintaan. KAMKissa on ollut helppo työskennellä erityisesti siitä syystä, että opettajat ovat helposti lähestyttäviä ja saavutettavissa sekä opinnoissa voidaan tarvittaessa joustaa molemmin puolin. Opetus on ollut ammattitaitoista ja opettajista huokuu vilpitön halu opettaa ja motivoida opiskelijoita oppimaan. Tottakai koulutuksessa on aina parannettavaa ja niistä asioista olemmekin antaneet palautetta vuosien varrella. Palautteen antaminen on ollut mielestäni helppoa ja siihen on tartuttu! On siis sellainen tunne, että KAMKissa myös opiskelijan mielipiteellä on oikeasti väliä. En olisi halunnut suorittaa opintojani missään muualla! Kiitos siitä työstä, mitä teette<3"   (Riina)

"Koulutus antoi perustaidot liikunnanohjaajan ammattiin. Opinnoissa oli paljon asioita käytäväksi kolmeen ja puoleen vuoteen, mutta koen, että sain opinnoista perustaidot keskeisimpiin liikunnanohjaajan työtehtäviin, taidon etsiä tietoa ja perehtyä asioihin sekä taidon soveltaa omaa osaamistani. Kaikin puolin koen koulutuksen opettavaiseksi ja hyödylliseksi. Opiskelu Kamkissa oli mukavaa, koska yhteishenki opiskelijoiden sekä opettajien kesken oli hyvä. Opettajat olivat helposti tavoitettavissa ja auttoivat luomaan jokaiselle oman näköisensä opintopolun." (Jasmin)

"Kajaanin Ammattikorkeakoulu tarjosi mukavan opiskeluympäristön ja yhteisön sekä laadukasta opetusta. Olen tyytyväinen saamaani koulutukseen." (Antti)

"Opinnot olivat hyviä ja monipuolisia. Yhteisö oli myös kaikkea mitä saattoi toivoa. Elämäni parhaimmat 3,5 vuotta." (Sara)

"Olen iloinen myös siitä, että KAMK näyttää saaneen mahdollisuuden aloittaa Vuokatissa liikunnanohjaajaopinnot: Oliko niin, että 2. vuoden opiskelijat olisivat koko lukuvuoden Vuokatissa? Todella hieno ja ainutlaatuinen mahdollisuus." Sopiiko nämä opinnot sinulle? Kyllä, jos... 

  • sinulla on vahva motivaatio suuntautua liikunta-alalle

  • sinulla on positiivinen asenne ja halu kehittyä liikunta-alan asiantuntijana

  • omaat hyvät vuorovaikutustaidot ja halua vielä kehittyä niissä

  • pystyt ja haluat toimia ryhmässä

  • pystyt suoriutumaan myös itsenäisestä opiskelusta

  • pystyt ja haluat sitoutua opiskeluun

  • haluat kehittää osaamistasi ja perustella tekemistäsi tutkitun tiedon kautta

  • haluat, että sinulle avautuu mahdollisuuksia toimia vastuullisissa liikunta-alan kehittämistehtävissä

  • haluat erottautua työmarkkinoilla omalla osaamisellasi muista liikunta-alan toimijoista

Tarinat

Tarinat
Maaret Lindholm.jpg

Maaret

Millaista ryhmähenkeä ja opiskelijatoimintaa harjoitetaan KAMKissa? Liikunnan opiskelija Maaret kertoo kokemuksistaan.

Niiki Alakärppä.jpg

Niiki

Miten työelämään siirtyminen  onnistuu opintojen jälkeen KAMKista? Personal trainer Niiki Liikuntakeskus Terveeltä kertoo oman tarinansa.

Kari Partanen.jpg

Kari

Millaiset opiskeluympäristöt liikuntapuolelta löytyy KAMKista? Entä mihin liikunnalliseen ammattiin voit valmistua? Liikunnan lehtori Kari valaisee asiaa.

Henna_Salomäki.jpg

Henna

Kajaanin AMK:n alumni Henna  kertoo liikunnan ihanuudesta ja työllistymisestä opintojen jälkeen.

Essi Saari.jpg

Essi

Miko Tornikoski.jpg

Miko

Millaisia liikuntamahdollisuuksia KAMK ja sen ympäristö tarjoavat? Liikunnan opiskelija Miko valaisee asiaa.

KAMKissa liikunnanohjaajaksi opiskeleva Essi kertoo millaisia projekteja pääsee toteuttamaan opiskelun yhtedessä KAMKilla

Kajaani

Edullista asua ja elää, joten rahaa jää enemmän käytettäväksi paljon olennaisempiin asioihin. Lyhyet ja vaivattomat kulkuyhteydet – fillarilla pyyhällät niin kouluun, töihin, terassille kuin lentoasemallekin. Vireä 37 000 ihmisen keskus, josta löytyy kaikki elintärkeä, ja ennen kaikkea kiihkeänä sykkivä yöelämä! Ja Vuokatti, tuo ympärivuotinen liikkujan paratiisi, sijaitsee vain kivenheiton päässä Kajaanin sykkeestä. Pääset nauttimaan Vuokatin sykkeestä koko toisen vuoden opintojen ajan. Tai vaihtoehtoisesti voit jatkaa opiskelua monimuotoryhmässä, jolloin voit asua Kajaanissa tai jossain muulla. 

 

Meiltä työllistytään erilaisiin organisaatioihin ja monipuolisiin työtehtäviin ympäri Suomen. Opiskelijoistamme yli 80 % tulee muualta kuin Kainuusta. Olemme Suomen keskipiste, jossa sinusta pidetään huolta. Sinä päätät tulevaisuudestasi eikä äitisi, mutta tulevaisuudessa äitisikin on ylpeä!

KAMK on virallisesti valittu 2019 Suomen parhaaksi (OKM 5/2019) ja vuonna 2021 toiseksi parhaaksi ammattikorkeakouluksi . Meiltä löydät Suomen ainoan opiskelijakäytössä olevan supertietokoneen. KAMKin kautta matkataan vaihtoon yli 90 eri maahan. Varaa oma paikkasi elämäsi matkalle!

Projektit

Projektit
Journaling

Liikunnanohjaajaksi Piikkipaikalla

Lue lisää liikunnanohjaajakoulutuksesta blogistamme! 

Työllisyys

Meiltä työllistytään mm. näihin organisaatioihin

ukkohalllogo.png
osuuskauppa maakunta.jpgMeiltä työllistytään hyviin työpaikkoihin ja meiltä valmistuneita arvostetaan työelämässä. 

 

bottom of page