5 oikeasti helppoa tapaa lisätä aktiivisuutta

Ihanaa maanantaita!

Lumi on maalannut ainakin Kajaanin maisemat valkoisiksi ja huomaan sen heti vaikuttavan omiin energiatasoihini positiivisesti! Aamulla oli helppo herätä ja valoa tuova valkoisuus piristää muutenkin päivän mittaa. Nyt olisi siis hyvä hetki panostaa omaan hyvinvointiin! Ota tästä haltuun viisi vinkkiä lisätä aktiivisuutta päivittäisellä tasolla, ja selviät helpommalla synkästä marraskuusta!

Työmatkat Mikäli vain mahdollista, taita työmatkasi kävellen tai pyöräillen. Aloita tavan muodostaminen varovaisesti; päätä kaksi viidestä työpäivästä, joina jätät autot ja bussikortit kotiin. Huomaat ehkä jo ensimmäisellä viikolla, kuinka energiatasosi nousevat, ja aamun virkeys herättää sinut valmiiksi työsi tuomiin haasteisiin.

Parkkipaikat ja bussimatkat Mikäli työmatkasi ei kuitenkaan salli sinun kävellä tai pyöräillä sitä, kokeile nousta bussista muutamaa pysäkkiä liian aikaisin. Saat hyötyliikuntaa, ja happihyppely starttaa aivosi aivan eri tavalla kuin tunkkainen julkinen liikenne. Jos taas taitat työmatkasi autolla, jätä autosi parkkiin kauemmaksi työpaikastasi. Tätä voit kokeilla myös kauppareissuilla; jätä autosi viimeiseen parkkiruutuun, kauaksi kauppojen ovista. Kantaessasi kasseja autolle, myös lihaskuntoharjoittelua tulee kuin huomaamatta.

Puhelut Pidätkö pitkien puheluiden soittamisesta läheistesi kanssa? Kuuluuko työpäivääsi paljon puhelimessa vietettyjä minuutteja? Mitä jos puhuisit puhelut seisaaltaan, tai kävellen ympäri kotia, toimistoa tai naapurustoa? Lisäät päivän aktiivisuutta, ja keskittymiskykysikin paranee!

Portaat Yksinkertainen asia jonka hyödyt kaikki tietävät; käytä portaita hissin ja liukuportaiden sijasta. Älä kuitenkaan ole liian ankara itsellesi; aloita tekemällä hyviä valintoja 50% ajasta. Valitse päivän aikana portaat vähintään saman verran, kuin valitset hissin.

Taukojumpat työpaikalla Pidä taukoja työstäsi. Käy hakemassa vettä toisesta päästä toimistoa, puhelun ja sähköpostin sijaan käy sanomassa asiasi jalan työkaverille, tai omista pieni hetki ajastasi taukojumpalle. Katso vinkit taukojumppaan edellisestä postauksesta TÄSTÄ

Energistä alkavaa viikkoa! 🙂

-Kaisa R.

#hyvinvointi #istumatyö

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Kajaanin ammattikorkeakoulu

PL 52, Ketunpolku 1 
87101 KAJAANI 
Tel. +358 8 618 991 
kajaanin.amk@kamk.fi