top of page

Alumnitarina: Teemu Huhtakangas

Päivitetty: 29. maalisk. 2021


Verkostoituminen alkoi jo opiskeluaikoina

Kuopiolainen moniosaaja Teemu Huhtakangas valmistui KAMKista vuonna 2015 ja toimii nykyään Siilinjärven Pesiksen toiminnanjohtajana sekä yrittäjänä ja valmentajana Mentaalipalloa –yrityksessä, joka tarjoaa psyykkistä valmennusta Suomen urheilukentille. Teemu Huhtakangas aloitti verkostoitumisen ja työkokemuksen kartuttamisen jo opintojensa aikana, mikä on vienyt häntä urallaan nopeasti eteenpäin.


Monta rautaa tulessa

Huhtakangas löysi tiensä pesäpallon pariin ensin urheilijana ja sen ohessa valmentajana. Pesäpallo on hänen mukaansa luonut hyvän väylän työelämään. Jo opintojensa aikana hän pääsi harjoittelussaan työskentelemään Kajaanin Pallokerhon valmennuspäällikkönä ja verkostoitumaan liikunta-alalle. Verkostoituminen kannatti, ja heti valmistumisen jälkeen Huhtakangas pyydettiin Kainuun Pesiksen seurakehittäjäksi ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian akatemiavalmentajaksi, jonka jälkeen tie vei Kuopioon kerryttämään kokemusta liikunnanohjaajana kunta-alalla. Työuraan on mahtunut myös myyntiedustajan, hankekoordinaattorin ja opiskelijaliikunnan kouluttajan pestejä.


Nykyiseen toiminnanjohtajan pestiin Huhtakangas päätyi työkokemuksensa kautta ensin isyysloman sijaisena kesällä 2020, jonka jälkeen virka vakinaistettiin vuoden 2021 alussa. Toiminnanjohtajan työ sisältää monipuolisia tehtäviä kuten myyntiä, viestintää, markkinointia ja urheilujohtamista. Siilinjärven Pesiksen, SiiPe:n, toiminnanjohtajana Huhtakangas kontaktoi yrityksiä ja hankkii yhteistyökumppaneita sekä miesten että naisten superpesikseen. Toiminnanjohtajana hän myös toimii esimiehenä seuran junioripäällikölle ja seuratyöntekijöille sekä tekee yhteistyötä pelaajien kanssa. Pelikaudella työhön kuuluu luonnollisesti myös pelien ja tapahtumien järjestäminen. “Mikään päivä ei ole samanlainen ja työssä vaaditaan paineensietokykyä”, Huhtakangas summaa. Haastava työ oman intohimon parissa on kuitenkin mieleinen.


Toiminnanjohtajan työn lisäksi Teemu Huhtakangas tuottaa yhdessä ystävänsä kanssa psyykkisen valmennuksen videoita sekä luentoja ja koulutuksia urheilijoille ja urheiluseuroille. “Työ psyykkisen valmennuksen parissa lähti kiinnostuksesta psykologiaan ja halusta auttaa urheilijoita”, hän kertoo. Yritysmuotoisen Mentaalipalloa -projektin videoilla ja podcasteissa on nähty myös urheilumaailman tunnettuja henkilöitä, mikä on auttanut myös verkostojen laajentamisessa. “Verkostoitumisesta ja omasta henkilöbrändistä on ehdottomasti paljon hyötyä työelämässä”, Huhtakangas tarkentaa ja kertoo saavansa verkostojen kautta myös paljon mielenkiintoisia yhteistyö- ja työtarjouksia. Teemu Huhtakankaalla on todellakin monta rautaa tulessa, ja työtehtäviin vaaditaan monipuolista osaamista. Liikunta-alan moniosaaja onkin täydentänyt omaa osaamistaan liikuntapsykologian perusopinnoilla, ja tällä hetkellä hän opiskelee liikuntajohtamisen- ja kehittämisen YAMK-tutkintoa.


“Uskalla verkostoitua ja käytä opiskeluaika hyödyksi”

Teemu Huhtakangas alkoi luomaan tietoisesti pohjaa omalle uralleen jo KAMKissa – ja se myös kannatti. Verkostot ovat poikineet useita työtarjouksia ja hän on edennyt nopeasti urallaan. “Opiskeluaika kannattaa käyttää hyödyksi, hankkia työkokemusta ja rakentaa verkostoja, jolloin myös siirtyminen työelämään sujuu helpommin”, hän tarkentaa. Työkokemus opintojen aikana auttoi häntä peilaamaan opintoja suoraan käytäntöön, ja syvensi oppimiskokemuksia entisestään. Huhtakangas muistuttaa kuitenkin, että opinnoista kannattaa nauttia ja työelämän lisäksi kannattaa verkostoitua myös opiskelijoiden kanssa. “Opiskeluaikoina solmitut ihmissuhteet pitävät edelleen, ja opiskelukollegoista saa myös hyvää sparrausapua”, hän paljastaa. Opinnot KAMKissa antoivat liikunta-alalle hyvän pohjan, jota Huhtakangas on täydentänyt myöhemmillä opinnoillaan. “Työelämä opettaa mitä taitoja tarvitaan ja oppimista vaaditaan jatkuvasti”, toiminnanjohtaja kertoo.


Huhtakangas pitää liikunnanohjaajan AMK-tutkintoa hyvänä koulutuksena, ja opiskeluajoista on jäänyt hyvät muistot. Etenkin harjoittelut ovat jääneet positiivisina mieleen, ja toisessa harjoittelussaan hän pääsi testaamaan jopa omaa liikeideaansa päiväkotiliikunnan tuottamisesta. Kiitosta saa myös opetuksen taso sekä yhteistyö- ja keskusteluyhteys opettajien kanssa. Huhtakangas työllistyi Kajaaniin heti valmistumisen jälkeen, ja hyvät yhteistyökumppanit ja liikuntamahdollisuudet ovatkin hänen mukaansa Kajaanin vahvuuksia: “Kajaani on sopivan kokoinen, sporttinen kaupunki, mistä on hyötyä myös opintoihin ja verkostoitumiseen.”

Tutustu lisää Teemun työuraan sekä psyykkisen valmennuksen videoihin LinkedInissä ja Instagramissa.


Teksti: Jenni Humalajoki, ALK18s

Kuvat: Teemu Huhtakangas

bottom of page