FitBeast NY:n valmennuspaketeilla tavoitteista totta

Projekti 2 opintojakson osaamistavoitteissa sanotaan näin: Opiskelija osaa tuottaa älykkäät ratkaisut-teemalla liikunta-ja hyvinvointipalveluiden projekteja. Näimpä ollen meidän yrityksemme Fitbeast NY verkkovalmennuspaketti Better me sopii tähän kurssiin kuin maito kahviin. Meidän tavoitteinamme oli tehdä valmennuspaketti jonka avulla ihmiset pääsevät haluamiinsa tavoitteisiin oli sitten kyseessä lihasmassan kasvatus, painonpudotus tai ihan vain kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tavoittelu. Pyrimme tekemään valmennuksista mahdollisimman laajoja ja kattavia jokaiselle erilaiselle asiakkaalle käytettäväksi.

Henkilökohtaiset valmennukset

Toteutimme henkilökohtaisia valmennuksia pitkin kevättä 2018 aikavälillä 1.3-1.6.18.  Valmennuksissa oli mukana monia Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja lisäksi muutama ulkopuolinen valmennettava. Meistä oli erittäin hienoa päästä ohjaamaan erilaisia ihmisisiä erilaisista lähtökohdista. Pääsimme haastaamaan itseämme ja kehittymään entistä paremmiksi liikunnanohjaajiksi.

Ensiksi meidän täytyi aloittaa markkinoimaan meidän toimintaa, jotta voisimme saada näkyvyyttä ja sen kautta asiakkaita meidän henkilökohtaiseen valmennukseen. Markkinoimme Kamk Sportsin s-postin kautta, nettisivuillamme ja kyselimme ihmisiltä yksityisesti halukkuudesta osallistua valmennukseen.

Kun asiakkaita alkoi pikku hiljaa tulemaan, me pidimme jokaisen kanssa henkilökohtaisen noin tunnin mittaisen tapaamisen kasvotusten, jossa kävimme lävitse tarkasti asiakkaan terveydentilan, lähtökohdat ja tavoitteet. Tämän jälkeen teimme jokaiselle yksityiskohtaiset ja helposti toteutettavat ruokavalio- ja treeniohjelmat. Sen jälkeen toisella tapaamiskerralla kävimme treeniohjelman pääpiirteittäin läpi ja varmistimme, että he ymmärsivät kaiken mitä olimme heille suunnitelleet tulevalle kuukaudelle. Teimme kaikenkaikkiaan tosi monenlaisia ruokavalioita aina lihasmassan kasvatukseen painottuvasta ruokaohjeista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseen järkevän ja terveen syömisen kautta. Treeniohjelmia teimme kuntosalille, kotiin, juoksemiseen ja moneen muuhun erilaiseen liikuntamuotoon.

Valmennussuhteiden loputtua kyselimme asiakkailta kuinka mielestämme onnistuimme valmentajina auttamaan heitä saavuttamaan heidän tavoitteensa. Me halusimme myös kysellä asiakkaiden omasta motivaatiosta valmennussuhteen alussa, keskivälillä ja lopussa. Sen avulla pystyimme tarkastelemaan paremmin, mistä vika johtui, jos asiakas ei päässyt kokonaan tavoitteisiinsa. Yleisesti ottaen asiakkaat olivat tyytyväisiä valmennuksiimme ja olivat motivoituneita koko valmennuksen ajan muutamia lipsahduksia lukuunottamatta, jotka ovat meidän mielestämme täysin inhimmillisiä ja soveliaita. Päätarkoitus kuitenkin aina parantaa asiakkaan hyvinvointia eikä saada tuloksia aikaiseksi sen kustannuksella. Pitkässä juoksussa parempi jaksaminen vaikuttaa enemmän lopputulokseen suotuisasti kuin se, että asiakkaita piiskataan ja pakotetaan äärirajoille jatkuvasti. Riittävä lepääminen ja mielen stressittömyys ovat aivanasemassa menestyksen tiellä

Better me verkkovalmennus

Järjestimme keväällä 2018 verkkovalmennuksen aikavälillä 2.4-3.6.18 eli se oli kestoltaan yhdeksän viikkoa. Miehille ja naisille ruokavaliot painoluokittain kolmella eri vaihtoehtoisella tavoitteella.  Ruokavalio- ja treeniohjelmat päivittyivät kahden viikon välein. Treeniohjelmia oli kolme eri vaihtoehtoa eri taivoitteella, jotka olivat:

Hyvinvointi Tämän treeniohjelman perustana on lisätä jaksamista arkielämässä, edistää terveyttä ja voimaan paremmin.

Painonpudotus Tässä treeniohjelmassa päätehtävänä on polttaa rasvaa ilman lihasmassan häviämistä.

Itsensä haastaminen Haaste -treeniohjelmassa on joka viikko vaihtuvia haasteita, joita voi halutessaan suorittaa. Tavoitteena on lisätä elimistön suorituskykyä, lihasmassaa ja omaa henkistä vahvuutta

Better me verkkovalmennuksen markkinointi oli myös todella tärkeää, jotta saisimme mahdollisimman paljon osallistujia. Markkinoimme s.postilla, sosiaalisessa mediassa (Instagram, Facebook, Youtube) ja nettisivuillamme. Tässä alempana kuva meidän verkkovalmennuksen mainoksestamme. Kuva on otettu Kuntokeskus Balancen tiloissa.

Tässä lisäksi linkki mainosvideoon nettivalmennuksesta:


View this post on Instagram

Meidän seuraava nettivalmennus starttaa 2.4. Mukaan voit ilmoittautua s.postilla osoitteeseen fitbeastny@outlook.com Lisää informaatiota valmennuksesta meidän nettisivuilla https://fitbeastny.wordpress.com Ollaan kaikki yhdessä kesäkunnossa 2018🔥☀️ #nextstep #betterme #kesäkunnossa #hyvinvointi #itsensähaastaminen #painonpudotus #rasvanpoltto

A post shared by FitBeast (@fitbeast_ny) on Mar 14, 2018 at 8:44am PDT

Better me nettivalmennus toteutus ja tulokset

Mielestämme nettivalmennuksen toteutus onnistui hyvin, sillä monet asiakkaat pääsivät asettamiinsa tavoitteisiin. Ainoastaan muutamat eivät onnistuneet, koska he eivät noudattaneet ohjelmia kunnolla. He kertoivat syyksi kiireen, josta syystä heillä ei ollut tarpeeksi motivaatiota treenata tarpeeksi usein tai syödä terveellisesti. He kertoivat, että kiireisenä tuli syötyä mitä sattuu. Me kerroimme heille, että tämä ongelma on ratkaistavissa sillä, että ruoka-annokset tehdään noin 3-4 päiväksi kerrallaan, niin ei tarvitse kuin lämmittää ruoka mikrossa ja syödä. Toki, jos liian montaa asiaa pyrkii muuttamaan elämässään kerralla ja asettaa sen takia liian korkeat tavoitteet pienelle aika välille, saattaa tulla pettynyt olo, kun ei pääsekkään tavoitteisiinsa.

Olemmekin oppineet neuvomaan asiakkaita niin, että he ottaisivat vain pieniä askeleita kerrallaan ja muuttaisivat maksimissaan 2-3 asiaa heidän elämässään noin yhdeksän viikon ajaksi, jonka jälkeen uusista asioista tulee tapoja. Sen jälkeen voidaan taas ottaa uusia askeleitä kohti lopullista päämäärää.


View this post on Instagram

Tässä kuvassa on meidän Next Step nettivalmennuksen yksi valmennettavista, josta voimme olla todella ylpeitä! Hän pudotti painoa 8 kiloa yhdeksän viikon aikana, joka on todella huikea suoritus. Me annamme työkalut teidän tavoitteitanne varten ja motivoimme sekä tsemppaamme teitä, mutta te itse teette kaiken työn. Me haluamme auttaa teitä kasvattamaan lihaksia tai polttamaan rasvaa, mutta kaikista tärkeintä meille on teidän hyvinvoinnin lisääminen. Haluamme saada ihmisiä elämään pitempään, onnellisempana ja terveempänä. Tule mukaan meidän valmennettavaksi, niin tehdään yhdessä juuri sinun tavoitteistasi totta!💥 #henkilökohtainen #valmennus #fitbeast

A post shared by FitBeast (@fitbeast_ny) on Apr 5, 2018 at 12:18am PDT

Tässä kuva naispuolisesta asiakkaasta joka onnistui tiputtamaan 8 kiloa painoa yhdeksän viikon aikana, mikä on mielestämme todella hyvä ja sopusuhtainen tulos yhdeksässä viikossa.

Viimeiset sanat projektista

Henkilökohtaisen- ja nettivalmennuksen toteuttaminen olivat molemmat todella antoisia kokemuksia. Opimme ohjaamaan ihmisiä paremmin. Löysimme uusia tapoja auttaa ja kehitimme vanhoja keinoja paremmiksi. Opimme myös markkinoimaan ja hyödyntämään tietotekniikkaa osana valmennusta. Aiomme ehdottomasti jatkaa valmentamista myös tulevaisuudessa, koska ihmisten auttaminen on tärkeää ja palkitsevaa työtä. Onnistuneita valmennuskokemuksia ei voida mitata rahallisesti.

FitBeast NY – Be the beast and earn your feast –

Kirjoittanut: Perttu Hautalampi

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Kajaanin ammattikorkeakoulu

PL 52, Ketunpolku 1 
87101 KAJAANI 
Tel. +358 8 618 991 
kajaanin.amk@kamk.fi