Harjoittelukuulumisia Sohvin silmin

Mun nimi on Sohvi Ollila ja oon 21-vuotias toisen vuoden liikunnanohjaajaopiskelija Kajaanin ammattikorkeakoulusta. Opiskeluissani aion erikoistua lasten ja nuorten liikuntaan sekä personal trainingiin. Aloitin tammikuussa ensimmäisen harjoitteluni täällä Myötätuulessa ja vastaan Lapset ja nuoret –alueesta, mikä näkyy työskentelyssäni eniten tulevien tapahtumien suunnittelussa ja kyseisen alueen ohjauksiin liittyvistä asioista huolehtien. Pääosin lajitaustani keskittyy tanssiin, ja lisäksi olen harrastanut jalkapalloa ja salibandya. Näiden lisäksi olen liikkunut milloin mitenkin, harrastanut ja kokeillut eri lajeja. Pidän paljon erilaisista ryhmäliikuntatunneista ja olenkin kiinnostunut itse ohjaamaan niitä tulevaisuudessa. Olen toiminut lasten tanssinopettajana sekä apuohjaajana uimakoulussa. Toivon, että tämän harjoittelun aikana kehityn ohjaajana, saan eri-ikäisten asiakasryhmien ohjaamisesta paljon hyödyllistä tietoa ja taitoja tulevaisuuden ammattiini ja pääsen kokeilemaan myös liikunta-alan hallinnollisia tehtäviä.

Valitsin harjoittelupaikakseni Myötätuulen siksi, koska tiesin jo etukäteen pääseväni työskentelemään todella monipuolisesti eri ohjausten parissa ja erilaisten asiakasryhmien kanssa. Harjoittelun alussa toivoin saavani ohjauksiin rutiinia ja myös sitä, että ns. löytäisin oman ohjaajatyylini. Kuluneiden viikkojen jälkeen olen todella iloinen, että valitsin Myötätuulen harjoittelupaikakseni, koska olen saanut erittäin paljon kokemusta, varmuutta ja uutta tietoa ohjauksiini. Asiakasryhmiä on niin useita ja erilaisia, että harjoittelun aikana mukaan tarttuu monipuolisesti eri osaamista ja myös asiakaspalvelukokemuksia eri-ikäisten kanssa. Koska olen ohjannut joka viikko useampaa ryhmää, ohjauksiin on saanut sitä rutiininomaisuutta; eli ohjaukset eivät jännitä enää paljoa sekä ohjaustilanteessa on paljon, paljon rennompi ja enemmän oma itsensä, kuin ennen tätä harjoittelua. Ohjaustaitojen karttumisen lisäksi olen oppinut myös mm. markkinointia ja tiedottamista. Ja näitä uusia kokemuksia ja opittuja taitoja voisi kirjoittaa vaikka miten hirveästi vielä enemmän, vaikka harjoittelua on vielä jäljellä!

Jos siis haluat harjoittelusi aikana oppia ja tehdä paljon monipuolisesti eri työtehtäviä ja tavata todella ihania asiakasryhmiä, suosittelen valitsemaan harjoittelupaikaksi Myötätuulen 🙂

– Terkuin Sohvi

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Kajaanin ammattikorkeakoulu

PL 52, Ketunpolku 1 
87101 KAJAANI 
Tel. +358 8 618 991 
kajaanin.amk@kamk.fi