Kesäharjoittelu Myötätuulessa

Hei

Nimeni on Laura Vasankari. Olen 25-vuotias, Kalajoelta kotoisin oleva toisen vuoden liikunnanohjaajaopiskelija, jolla on taustalla Sosionomin (AMK) paperit. Suuntautumisvaihtoehtona minua kiinnostaa eniten elämysaktiviteetit, sillä koen sen eniten omakseni. Tykkään harrastaa liikuntaa monipuolisesti, joten lihaskunto-, aerobinen- sekä li

Valitsin harjoittelupaikakseni Myötätuulen, koska se tarjoaa mielenkiintoisen työharjoitteluympäristön erilaisine mahdollisuuksineen. Oma harjoitteluni on ajallisesti hieman erilainen kuin opinto-suunnitelmasta alkuperäisesti löytyy, mutta se Kajaanin ammattikorkeakoulussa onkin hienoa, että opintoja pystyy räätälöimään itselleen sopivaksi. Olin opiskeluvaihdossa Kanadan Victoriassa, joten päätin toteuttaa työharjoitteluni “omalla ajalla” eli kesän aikana.

Teen ensimmäistä, eli orientoivaa harjoittelua, joka painottuu enemmän ohjaamiseen. Tähän Myötätuuli onkin oikein hyvä ympäristö, sillä se tarjoaa paljon erilaisia palveluja erilaisille asiakasryhmille. Kesällä Myötätuuli järjestää kaksi lasten kesäleiriä, “Paras kesäleiri 2017”, 6-10-vuotiaille. Tätä kautta pääsemme ohjaajaporukan kanssa suunnittelemaan kesäleirit ja samalla myös toteuttamaan itseämme sekä kokeilemaan erilaisia ohjaus- ja lähestymistapoja sekä vahvistamaan omia taitojamme ohjaajina. Samalla pääsemme kehittämään ja vahvistamaan yhteistyötaitoja ja oppimaan toisiltamme ohjaamiseen ja tapahtumien järjestämiseen liittyviä asioita ja vinkkejä. Mahdollisuuksia on siis paljon! Harjoittelun aikana osallistun ohjaajaporukan kanssa myös kahden erilaisen perhetapahtuman toteutukseen ja ohjaamiseen, mikä antaa mahdollisuuden kehittää omia taitoja lisää erilaisen asiakasryhmän parissa. Pääsen myös harjoittelun lopusta osallistumaan muihin erilaisiin hankkeisiin/projekteihin suunnitteluprosessin osalta.

Odotan harjoittelulta mahdollisimman monipuolisia työtehtäviä. Toivon harjoittelun vahvistavan omia taitojani ohjaajana sekä tuovan lisää varmuutta, rentoutta sekä rutiininomaisuutta niin suunnitteluun kuin omaan ohjaukseenkin. Ohjaamisen lisäksi projektien ja erilaisten tapahtumien ideointi, suunnittelu ja toteutus kiinnostavat minua paljon, minkä takia toivon oppivani kyseisten järjestämisestä. Ne ovat huomattavasti vieraampi alue minulle, mutta oleellinen osa liikunnanohjaajan ammattia. Odotin harjoittelulta paljon heti alusta alkaen, koska ohjaajaporukkamme vaikutti oikein kivalta, enkä tähän mennessä ole saanut pettyä!

Aurinkoisin kesäterveisin Laura

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Kajaanin ammattikorkeakoulu

PL 52, Ketunpolku 1 
87101 KAJAANI 
Tel. +358 8 618 991 
kajaanin.amk@kamk.fi