Liikkuva lauantai

Exergaming tulee sanoista ”exercise” ja ”gaming”, lyhykäisyydessään exergaming siis yhdistää liikunnan ja pelaamisen. Liikkuminen pelaamisen muodossa on monipuolista, motivoivaa, hauskaa ja sosiaalista! (www.iwall.fitness/exergaming-suomi)

Myötätuuli järjestää joka lauantai Kajaanin ammattikorkeakoulun älyliikuntasalissa Liikkuva lauantai- tapahtuman klo 10-13. Tällöin älyliikuntasaliin saa vapaasti tulla pelaamaan ja kokeilemaan eri exergaming pelejä. Lisäksi koulun iso liikuntasali on käytössä, jossa saa vapaasti pelailla eri välineillä. 

Liikkuva lauantai mahdollistaa mukavaa yhdessä oloa esimerkiksi lapsiperheille. Kotoa ei löydy isoa liikuntasalia monipuolisilla välineillä, eikä useita elämyksellisiä liikuntalaitteita, joten tapahtuma on oiva tilaisuus tulla hyödyntämään tilat, välineet sekä laitteet. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin, joten kynnys tapahtumaan osallistumiseen on pieni ja sopii vauvasta vaariin!

Exergaming tuo liikunta-alalle uusia tuulia, se mahdollistaa uudenlaisia elämyksiä perinteisten lajien kuten juoksu ja pyöräily parissa. Kajaanin älyliikuntasalissa on esimerkiksi pyörä, jossa polkija näkee maiseman liikkuvan edessään. Pyörä säätää vastusta automaattisesti maaston muotojen mukaan. Pyörä antaa uuden elämyksen verraten esimerkiksi perinteiseen spinning tuntiin, jossa vastus säädetään itse eikä maisema muutu. Lisäksi älysalissamme on iWall, joka sisältää useamman eri pelin, joista yksi on parkour rata, jossa käyttäjä liikkuu paikallaan radan mukaan. Jotta hahmo pelissä liikkuu, täytyy käyttäjän juosta paikallaan, hypätä ja mennä kyykkyyn radan esteiden mukaan. Peli takaa hien irtoamisen, uuden kokemisen, innostumisen riemun sekä hauskan pidon!

Exergaming luo mahdollisuuden lisätä lasten ja nuorten liikunnan määrää, koska teknologia on isossa roolissa heidän elämässään. Usein teknologialla ajatellaan olevan negatiivisia vaikutuksia, sen lisätessä passiivista aikaa päivään. Exergamingin avulla passiivinen aika saadaan aktiiviseksi teknologiaa hyödyntäen, eikä ruutuaika pääse kasvamaan liian suureksi.

Vaikka exergaminingissa on paljon hyvää, liittyy teknologiaan myös haasteita. Ohjaajina saavuimme liikkuvaan lauantaihin hyvissä ajoin tarkistamaan laitteiden toimimisen, koska teknologian kanssa työskennellessä tulee muistaa, että yllätyksiä voi tulla. Onneksi meidän älysalillamme on oma huoltaja, joka  korjaa laitteita tarvittaessa ja johon voi yllättävien tilanteiden tulle olla yhteydessä. 

Meille exergaming oli täysin uusi juttu, se vaikutti heti aluksi todella mielenkiintoiselta ja jännältä. Exergaming tulee varmasti tulevaisuudessa kehittymään yhä isompiin sfääreihin, jolloin meidän pitää liikunta-alalla pysyä ajan hermoilla ja tarjota asiakkaille uusimmat laitteet sekä hyvä opastus teknologian maailmaan. Onneksi exergamingiin panostetaan Kajaanissa ja toivottavasti älysalimme tarjonta laajenee tulevaisuudessa. 

Toivottavasti kiinnostuit exergamingistä ja näemme juuri sinut täällä ensi lauantaina hakemassa uusia kokemuksia ja mielekästä tekemistä!

Terkuin,

Essi ja Tuija ALK18S

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Kajaanin ammattikorkeakoulu

PL 52, Ketunpolku 1 
87101 KAJAANI 
Tel. +358 8 618 991 
kajaanin.amk@kamk.fi