Mitäs eväitä tulevaisuuteen sain harjoittelusta?

Moi!

Minäkin nyt kirjoittelen hieman omia pohdintojani Myötätuulen harjoittelusta, nyt kun harjoittelu on ohitse ja olen päässyt käyttämään harjoittelussa opittuja taitoja muun muassa koulun ohjauksissa. Aivan aluksi voisin pohjustaa tätä tekstiä sanomalla, että harjoittelujakso Myötätuulessa oli erittäin monipuolinen ja silmiä avaava, en todellakaan odottanut oppivani näin paljon uutta kahden kuukauden aikana, ja harjoittelun jälkeen ”normiarjessa” on todellakin saanut huomata ja tajuta kehittyneen eritoten ohjaajana Myötätuulen ansiosta. Huhhuh, mitenhän saisin fiksusti kirjotettua kokemukset tähän niin, ettei teksti lähde pursuilemaan ja tuki koko blogia… Lähdetäänpä purkamaan tätä nyt ensiksi näin:

Tammikuun alussa, kun tepastelin aika varovaisena Myötätuulen ovista sisään, ensimmäisenä tavoitteenani oli mielessäni se, että halusin kahden kuukauden jälkeen olevani varmempi ohjaajana. Toivoin, että oppisin löytämään ohjaajapersoonani, ja että ohjauksista tulisi rutiininomaista ja luontevaa. Koulussa ohjauksia tietenkin on aika paljon, mutta niiden ollessa hujan hajan pitkin lukuvuotta en ole saanut sitä tiettyä tatsia ja varmuutta ohjaukseen, vaan olen jännittänyt ohjaamista lähes aina ja ollut epävarma onnistumisesta. Myötätuulessa ohjattavia ryhmiä on todella paljon, ja ryhmät ovat kaikenikäisiä joten harjoittelussa todella sain ohjata paljon erilaisia ryhmiä erilaisine aiheineen. Uusi kokemus ja ohjauslemppari löytyi allasjumpan ohjaamisesta! Se on mahtavaa 🙂

Aluksi ohjaaminen oli tietenkin vielä jännittävää ja vähän epävarmaa, mutta viikko viikolta sain huomata kehitystä, sillä ohjauksista tuli rutiininomaista. Suuri syy kehitykseeni on myös harjoittelussa ollut ohjaajani Sanna, joka tuki ja antoi paljon apua ohjausten suunnittelussa. Sanna myös osoitti luottamusta ja sopivaa rentoutta ohjauksissa, mikä sai oman jännittäjäni myös laantumaan ja näin olen harjoittelun jälkeen oppinut rennommaksi ja luontevammaksi ohjaajaksi. Tämä olikin harjoittelun tavoitteistani nro 1 ja I did it, wuhuu! Tavoitteen täyttymisen olen saanut huomata erityisesti nyt harjoittelun jälkeen, kun olemme palanneet koulumaailmaan ja päässeet ohjaamaan koulukavereille. Ohjatessani olen pystynyt olemaan oma itseni ja ohjaaminen on ollut todella mukavaa, enkä jännitä tilannetta (tietenkin sopivasti pienesti ehkä…. 🙂 )


Joo o lähtipä kirjotus laukalle heti alussa… Kokeillaanpa tiivistää nyt kun mielestäni tärkein opittu asia harjoittelussa tuli avattua 🙂 Vastuualueenani tosiaan toimi Lasten ja nuorten liikunta, ja sen kautta toimin suunnittelijana erilaisissa lasten tapahtumisissa ja kerhoissa, sekä tartuin helpommin lasten ryhmiä koskeviin asioihin Myötätuulessa. Vastuualueeni kautta opin paljon tapahtumien suunnittelusta ja organisoinnista. Tästä aasin silta tavoitteeseeni nro kahteen, joka oli ” Omien ammattitaitoisten tietojen ja taitojen lisääminen teoriapuolella”. Omat tiedot ja taidot lisääntyivät tapahtumien suunnittelupuolella, josta minulla ei ollut lähes yhtään aikaisempaa kokemusta. Tiedot ja taidot lisääntyivät myös ohjauksien kautta, kun otin selvää tiettyä ryhmää koskevista asioista, esimerkiksi kahvakuulan tekniikoista. Tätä myötä myös liikepankki sekä soveltamisvalmiudet ovat karttuneet Myötätuulen harjoittelussa.


Harjoittelu ei ollut pelkkää jumppasalissa heilumista, sillä pääsin myös käyttämään hoksottimiani markkinoinnissa somen ja blogin merkeissä. Pääsin toimimaan osana Myötätuulen mainostamista Facebookin puolella, sekä pääsin näpyttämään blogin puolelle tekstejä. Näiden kautta myös loput tavoitteistani tulivat täytettyä, sillä halusin harjoittelun aikana kirjoitella blogin puolella hyvinvointiin liittyvistä asioista, sekä oppia mainostamaan Myötätuulen palveluita ja tuoda niitä näin paremmin näkyville. Muita erilaisia työtehtäviä tulikin aikaisemmissa kirjoituksissa esille, joten en näpytä niitä nyt uudestaan 🙂


Koitanpa vetää vielä näppärästi kaiken yhteen: Myötätuulen harjoittelu opetti minua valtavasti eritoten ohjaajana, mitä lähdinkin hakemaan harjoittelujaksostani. Useat erilaiset ryhmät + ryhmien toistuvuus + tukea, apua ja luottamusta antava Sanna = ohjaajapersoona hahmottuu ja ohjaamisesta tulee luontevaa.

Jumppapirkkoilun lisäksi Myötätuulessa pääsee toimimaan todella monipuolisesti erilaisissa tehtävissä, pääosin oman vastuualueen kautta. Hommia oli mutta hyvinhän me koko porukka ne hoidettiin!

Harjoittelun suorittaminen Myötätuulessa on arvosanaltaan 7/5 :—–)

Terkuin Sohvi Ollila

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Kajaanin ammattikorkeakoulu

PL 52, Ketunpolku 1 
87101 KAJAANI 
Tel. +358 8 618 991 
kajaanin.amk@kamk.fi