Miten päivitän Liikunnanohjauksen perustutkinnon (LPT) Liikunnanohjaaja (AMK) -tutkintoon?

Päivitetty: 21. maalisk.Mitä vaatii Liikuntaneuvojan -tutkinnon päivittäminen Liikunnanohjaaja (AMK) -tutkintoon?

Liikunnanohjaajaksi opiskelu ammattikorkeakoulussa kestää 3,5 vuotta sen laajuus on 210 opintopistettä. Liikuntaneuvojan tutkinnon laajuus on puolestaan 180 osaamispistettä ja opiskelu kestää kolme vuotta. Osaamis- ja opintopisteet eivät ole suoraan verrannollisia keskenään, mutta tuosta voit jo päätellä, että opintoja täytyy vielä jatkaa, kun haluat päivittää tutkintosi korkeakoulutasoiseksi, vaikka pohjalla olisi liikuntaneuvojan tutkinto. Alusta saakka sinulla ei kuitenkaan tarvitse aloittaa!


Saanko aikaisemmista LPT-opinnoista hyväksilukuja Liikunnanohjaaja (AMK) -tutkintoon?

Kyllä, ainakin Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Toki jokaisen opiskelijan kohdalla hyväksiluvut katsotaan aina tapauskohtaisesti. LPT-tutkinnolla sinulla on kuitenkin mahdollista saada hyväksilukuja jopa 60 opintopistettä, mikä tarkoittaa noin yhden vuoden opintokertymää. Sinulla on siis erittäin hyvät mahdollisuudet suorittaa amk-tutkinto nopeutetulla aikataululla, jopa kahdessa vuodessa! Voit halutessasi saada hyväksiluvut tehdyksi jo ennen kuin olet tutkinto-opiskelija. Jatka siis lukemista 😊


Näin tuplaat mahdollisuutesi päästä opiskelemaan Kajaanin ammattikorkeakoulun Liikunnanohjaaja (AMK) -koulutusohjelmassa!

Kevään yhteishaku on käynnissä 16.3.-30.3.2022 ja voit hakea LPT-tutkinnon suorittaneena normaalisti opiskelupaikkaa Kajaanin ammattikorkeakouluun. Jos paikka sinulle avautuu, voit halutessasi alkaa tehdä opintoja avoimen ammattikorkeakouluopiskelijana jo aikaisemmin. Käytännössä tämä tarkoittaa hyväksiluettavien opintojaksojen suorittamista esimerkiksi kesän aikana. Näin olet syksyllä varsinaisen opiskelun alkaessa saanut jo vahvan startin opintojen aloittamiseen.


Jos haluat parantaa mahdollisuuksia päästä opiskelemaan liikunnanohjaajaksi Kajaanin ammattikorkeakouluun, voit liikuntaneuvojana aloittaa opiskelun avoimen amk:n opiskelijana vaikka heti! Tässä tapauksessa suoritat opintoja (ensisijaisesti hyväksiluettevia opintojaksoja) 30 opintopistettä ja pystyt sen jälkeen hakemaan erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi päivä- tai monimuotoryhmän mukaan. Tämä vaihtoehto ei sulje pois kevään yhteishakua eli kannattaa ilman muuta hakea myös siinä. Nämä kaksi vaihtoehtoa tarjoavat sinulle kuitenkin tuplamahdollisuuden päästä meille Liikunnanohjaaja (AMK) -tutkinto-opiskelijaksi.


Lue lisää koulutuksesta:

liikunnanohjaaja.fi

KAMK/hakijalle


Hae koulutukseen yhteishaussa:

Opintopolku


Jos haluat lisätietoja, laita sähköpostia osoitteeseen: kirsi.huotari@kamk.fi