top of page

Nuori Yrittäjyys -opinnot ja korkeakoululiikunta

Nuori Yrittäjyys –opinnoissa opiskelijat pääsevät perustamaan NY Start Up –yrityksen, jossa pääsee samalla harjoittelemaan oikeaa yritystoimintaa edistäessään opintojaan. Opintojakso on 10op laajuinen ja siihen kuuluu tietyt elementit, jotka kaikki jaksolla olevat suorittavat yritysmuodosta ja sen alasta riippumatta. Näitä ovat muun muassa oppimispäiväkirjat ja raportit, sekä osallistuminen Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -kilpailuihin. Omassa yrityksessä toimiessaan voi luonnollisesti myös ansaita lisätienestiä opintojen ohella, jos hyvin käy.

Korkekoululiikunnan yhdistäminen NY-opintoihin on ainutlaatuinen tapa toteuttaa korkeakoululiikuntaa, joten emme varsinaisesti tienneet mitä odottaa aloittaessamme pohjatyön KAMK Sportsin kehitystyölle. Viime vuosi kehitystyön parissa on kuitenkin ollut antoisa ja äärimmäisen opettavainen. Meidän yrityksessämme tiimi on todella pieni, vain me kaksi. Tämä on muodostunut lopulta yrityksemme vahvuudeksi, vaikka alkuvaiheessa lisätuki erityisesti jonkin toisen alan opiskelijoista olisi voinut tehdä joitakin asioita helpommaksi.

Päätöksemme tehdä työtä kahden liikunnanohjaajaopiskelijan voimin on lopulta siis ollut todella hyvä, sillä ajatuksemme ovat hyvin samoilla linjoilla suurimmasta osasta asioita. Toisaalta olemme myös päässeet kehittämään heikompia osa-alueitamme erittäin paljon, sillä olemme tehneet kaiken työn itse laskutuksesta markkinointiin ja ryhmäliikuntatuntien ohjaamiseen. Näin ammattitaitomme on yrityksessä toimimisen myötä ottanut huiman harppauksen eteenpäin.

Yrityksemme pärjäsi helmikuussa Uskalla Yrittää -semifinaaleissa hyvin, messupäivä Kajaanin Prismalla oli mukava ja saimme hyvää palautetta. Sieltä lähdimme Paras Yritys- ja Paras Pitchaus –diplomi kainalossamme jatkamaan kehitystyötämme. Tuosta päivästä alkoi valmistautuminen Helsingissä järjestettyihin Uskalla Yrittää SM-finaaleihin.

Huhtikuussa suuntana oli siis Helsinki, kaksi päivää huikeaa tykitystä verkostoituen ja vaihtaen ajatuksia yhden jos toisen innovatiivisen nuoren kanssa. Kaikki kilpailun osa-alueet menivät osaltamme todella hyvin, vaikka tietenkin aina parannettavaakin jää. Saamamme palaute oli edelleenkin todella myönteistä, saimme erityisesti kiitosta energisestä ja positiivisesta asenteestamme ja olemuksestamme. Tällä kertaa voitto meni kuitenkin toisaalle. Kilpailusta jäi käteen paljon uusia ideoita ja tärkeää kokemusta. Tuomareiden ja muiden kilpailijoiden kanssa jutellessa löysimme myös uusia tapoja kehittää toimintaamme vielä eteenpäin. Kokonaisuudessaan Nuori Yrittäjyys kilpailut ovat auttaneet meitä hahmottamaan yrityksemme mahdollisuuksia paremmin ja opettanut kriittistä suhtautumista omaan tekemiseen. Näillä eväillä on hyvä jatkaa kehitystyötä eteenpäin!

IMG_20170419_180810_c

Mitä mieltä siis olemme opintojaksosta?

Tanja: Näin opintojakson loppupuolella ei ole oikeastaan mitään moitittavaa. Voisin oikeastaan sanoa, että tälle opintojaksolle mukaan lähteminen ja yrityksen perustaminen on ollut fiksuin päätös koko AMK:n aikana. Tässä on niin paljon mahdollisuuksia, sillä mekin saimme mm. sisällytettyä kolmannen vuoden opintojamme yritystoimintaan opinnollistamisen kautta. Myös rohkeus esiintyä ja puhua yleisön edessä on kohentunut entisestään, ja oman yrityksen markkinointi- ja myyntitaidot kehittyvät jatkuvasti. Ainoa asia mikä harmittaa, on se, että en valinnut tätä opintojaksoa jo aiemmin.

Ronja: Kokonaisuudessaan opintojakso on ylittänyt odotukseni monin kerroin. Kun on itse vastuussa omasta tekemisestä, motivaatio on selkeästi parempi ja myös ne epämiellyttävät hommat tulee tehtyä ihan erilaisella asenteella. Opintojakson aikana en ole oppinut vain yrittäjyydestä vaan myös itsestäni todella paljon. Epämukavuusalueelle astuminen on nykyään arkipäivää ja sen kautta itsevarmuus omaan tekemiseen on kasvanut huomattavasti. Yksi selkeimmistä kehityksen kohteista opintojakson aikana on ollut oman englannin kielen taidon paraneminen. Sekä puhuminen että kirjoittaminen on kohentunut paljon, sillä kaikki virallinen materiaali on tuotettu englanniksi. Tällä hetkellä koen NY-opintojen olleen suurin merkittävä tekijä oman ammattitaitoni kehittämisessä. Tätä  en vaihtaisi pois mistään hinnasta.

Tsekkaa linkit ja pysy ajan tasalla: 

Nettisivut Facebook Instagram

Ota yhteyttä:

KAMK Sports / Ronja ja Tanja kamksports@kamk.fi

bottom of page