top of page

Opiskelijatarina: Jennin työharjoittelu Suomen suurimmassa ulkoilujärjestössä

Päivitetty: 29. maalisk. 2021


Kuva: Sampsa Sulonen / Suomen Latu


Suoritin syventävän työharjoitteluni Suomen Ladussa syksyllä 2020. Oli todella mielenkiintoista päästä mukaan osaksi valtakunnallisen järjestön toimintaa ja Ladun ammattitaitoista työporukkaa. Pääsin työskentelemään osana ULKOILE-tiimiä ja aikuisliikunnan työryhmää, jossa minut otettiin harjoittelijana todella hyvin vastaan. Työharjoittelu Suomen Ladussa oli erittäin antoisa ja opettavainen sekä poiki myös lisätöitä, sillä pääsin jatkamaan heti harjoittelun jälkeen osa-aikaisena projektityöntekijänä, ja kesäkuussa odottaa kesätyöntekijän pesti, jota odotan todella innolla!


Hain harjoittelijaksi Suomen Latuun keväällä 2020, kun sain tietää, että opiskelijavaihtoni tulevalta syksyltä peruuntui. Silloin ajattelin, että nyt on tilaisuuteni hakea työharjoitteluun unelmieni työpaikkaan - ja se myös kannatti. Sain harjoittelupaikan Ladusta ja aloin suunnitella syksyä Helsingissä. Syksyllä muutin kotipaikkakunnaltani Helsinkiin ja aloitin 12 viikkoa kestävän työharjoittelun.


Työharjoittelussa pääsin työskentelemään erityisesti polkujuoksun ja maastopyöräilyn parissa. Harjoitteluun kuuluva kehitystehtäväni oli kehittää polkujuoksun ohjaajille suunnattua verkkokurssia, polkujuoksukoulu-opasta sekä maastopyöräilyohjaajille suunnattua tukimateriaalia. Oli hienoa saada vastuuta ja päästä hyödyntämään omia taitojani käytännössä. Lisäksi tein syksyn aikana monia viestinnällisiä tehtäviä kuten materiaaleja Suomen Ladun kotisivuille, sosiaaliseen mediaan sekä työstin sähköisiä uutiskirjeitä.


Harjoitteluohjaajani lajivastuihin kuuluivat myös sauvakävely ja talviuinti, joiden pariin pääsin myös työskentelemään. Lisäksi osallistuin syksyllä Ladun järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin, kuten polkujuoksun ja maastopyöräilyn ohjaajille järjestettyyn koulutusviikonloppuun. Monipuoliset työtehtävät antoivat laajan kuvan asiantuntijatyöstä ulkoilujärjestössä sekä kerryttivät rutkasti kokemusta – samalla pääsin myös verkostoitumaan suuren liikunta-alan toimijan kanssa. Harjoittelukokemus auttoi minua myös tunnistamaan omia mielenkiinnon kohteitani sekä vahvuuksiani ja kehityskohtiani.


Jo harjoittelupaikan saatuani päätin, että haluan suoriutua harjoittelusta mahdollisimman hyvin ja jättää itsestäni hyvän vaikutuksen. Tämä myös kannatti, sillä harjoittelun jälkeen sain jatkaa töitä Suomen Ladun järjestämän Rakastu talviuintiin -teemaviikon parissa ja kesällä pääsen vielä jatkamaan töitä valtakunnallisen Nuku yö ulkona -kampanjan parissa. Jatkotöiden saaminen tuntui hyvältä, ja koko kokemus opetti, että kannattaa rohkeasti tavoitella omia unelmiaan ja uskoa omiin kykyihinsä!
Jenni Humalajoki on keväällä 2021 valmistuva kolmannen vuoden liikunnanohjaajaopiskelija.


Jenni Humalajoki - LinkedIn

bottom of page