Päiväni liikunnanohjaajana

Enpä tiennyt tälle alalle hakiessa, mihin kaikkeen sitä joutuisi työn puolesta taipumaan. Liikunnan ohjauksen lisäksi sitä on saanut opetella kameran käsittelyä ja markkinointimateriaalien tekoa alusta alkaen itse. Excel on tullut tutuksi niin käyttöasteen seurannassa, kuin lukuisissa kirjanpito- ja laskelmataulukoissa milloin mihinkin aiheeseen liittyen. Bloggarin arkikin alkaa jo pikkuhiljaa sujua. Nämä nyt liippaa vielä aika läheltä omaa alaa, mutta välillä sitä tuntee itsensä yleiseksi info-pisteeksi kaikkeen, kun kysymyksiä satelee tähtitieteestä maantietoon ja eläinten hoitoon. Toisinaan sitä saa sen sijaan eläytyä kirahvin rooliin lastenleisin vastuuohjaajana ja KAMK:n korkeakoululiikunnasta vastaavana mm. liikuntasalin välinevaraston siivoaminen jaksaa aina yllättää, mutta kuuluu selkeästi työnkuvaan. Välillä jeesaillaan myös pelialan tyyppejä antamalla kommenttia älysalin peleistä. Toisin sanoen pelaillaan siis liikuntapelejä ja heitetään parannusehdotuksia eteenpäin, työajalla (life goals?). Jokainen päivä on kliseisesti sanottuna täysin erilainen eikä koskaan tiedä mitä odottaa päivältä. Ehkä se on se tän työn suola mikä ajaa eteenpäin.

Ajattelin että voisin tässä samalla jakaa teille yhden meille tyypillisen työpäivän. Tätä me tehdään.

Klo 8.00 Herätys ja kohti uutta päivää

Klo 9.00 Pyörälenkki Ruuhijärvelle ja takaisin Tarkoituksena oli käydä kartoittamassa pyöräilyreittiä illan ohjausta varten. Jäi vähän viimetippaan, kun aikataulut ei yksinkertaisesti joustaneet edeltävällä viikolla.

Klo 12.00 Nopee lounas ja hetken hengähdys. Päivä tulee olemaan pitkä

Klo 14.00 Pyrähdys Kaupunkipyörien lainauspisteelle töihin Lainauspisteellä vastailen ohikulkijoiden kysymyksiin niin kaupunkipyöristä kuin muistakin päivän polttavista puheenaiheista. Juttelen niitä näitä. Edustan Kajaanin kaupunkia.

Klo 16.00 Pyöräpisteen sulkeminen ja kaikki kuntoon illan pyöräretkelle Pakkailen yhden kaupunkipyöristä valmiiksi illan ajoon. Sivulaukkuihin pihapeleistä mölkky ja petanque. Viimehetken suunnitelmat kuntoon Tanjan kanssa reitille lähtöä varten.

Klo 17.00 Lähtö pyöräretkelle ja yhteydenpito yhteistyökumppaneihin Minä ohjaan porukkaa edestäpäin ja Tanja tulee letkan viimeisenä. Pyöräily Ruuhijärvelle alkaa (matkaa n. 13km)

Klo 18.00-20.00 Bisnestä ja yleistä oleilua Ruuhijärvellä Kuten Tanja aikaisemmassa postauksessa vinkkasi, edusta aina itseäsi kun voit. Ruuhijärvellä päästiin muun toiminnan ohessa tapaamaan potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja hieromaan bisnesjuttuja.

Klo 21.00 Paluu pyöräretkeltä takaisin keskustaan 12h päivä oli pitkä, mutta antoisa. Nyt painaa jaloissa reilu 50km pyöräilyurakka. Uni tulee varmasti.

Tämä esimerkkipäivä tapahtui tämän viikon maanantaina. Päivä oli yllättävän selkeä ja focus oli vahvasti yhden teeman ympärillä. Joku toinen päivä olisi voitu sinkoilla ympäri Kajaania ottamassa markkinointikuvia, soittelemassa ja sopimassa yhteistyökuvioista eri yritysten kanssa tai vaikka ihan vaan paperihommissa koko päivä.

Kun päivien hommat vaihtelee näin paljon, olen kokenut itselle tärkeäksi suunnitella päivän agendan etukäteen. Kun aamulla istuu hetkeksi alas ja rustaa ylös päivän To Do -listan, on paljon helpompaa ja vähemmän stressaavaa sompailla päivä pulkkaan.

Pystytkö sä samaistumaan näihin fiiliksiin? Millasta sun liikkarin arki on?

Elokuisin terkuin,

Ronja

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Kajaanin ammattikorkeakoulu

PL 52, Ketunpolku 1 
87101 KAJAANI 
Tel. +358 8 618 991 
kajaanin.amk@kamk.fi