Työelämäyhteistyö: Vuokatti Sport- Urheilumatkailukeskus vaarojen keskellä

Päivitetty: 22. maalisk. 2021


Vuokatti Sport on urheilumatkailukeskus, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kajaanista, ja yheistyötä KAMKin kanssa tehdäänkin hyvin tiiviisti. Vuokatti Sport tarjoaa huikeat harjoitteluolosuhteet sekä ammattiurheilijoille että aktiivisille liikuntaharrastajille. “Tavoitteenamme on edistää talvilajien urheilumenestystä ja olympiatason harjoittelua, sekä tarjota olosuhteet aktiivisille liikunnan harrastajille”, toimitusjohtaja Veikko Halonen tiivistää.

Veikko Halonen toimii Vuokatti Sportin toimitusjohtajana, ja hänen tehtävänään on johtaa yrityksen toimintaa ja kokonaisuutta. Hänen tärkeimpiä tehtäviään ovat etenkin talouden ja strategian johtaminen. Halonen pitää oppilaitosyhteistyön tekemistä tärkeänä myös osana markkinointia ja myönteisen työnantajakuvan luomisessa: “Opiskelijat ovat tulevaisuuden tekijöitä, ja haluamme luoda Vuokatti Sportista myönteisen kuvan myös työnantajana.”


Tiivistä yhteistyötä KAMKin kanssa

Yhteistyötä Vuokatti Sportin ja KAMKin välillä tapahtuu sekä suurempien kokonaisuuksien, kuten opintojaksojen ja tapahtumien toteuttamisessa, että työharjoitteluiden ja opinnäytetöiden muodossa. Osa KAMKin valmennusopinnoista toteutetaan Vuokatti Sportin tarjoamissa puitteissa ja esimerkiksi maastohiihdon nuorten MM-kilpailut järjestettiin tiiviissä yhteistyössä KAMKin opiskelijoiden kanssa. Yhteistyöhön on oltu erittäin tyytyväisiä, ja Halonen pitää sitä hyvin tärkeänä. “Opiskelijat tuovat toimintaan uutta osaamista ja innostusta”, hän summaa.

Vuokatti Sport tarjoaa työharjoittelupaikkoja niin myynnin, vastaanoton kuin valmennuksen tehtävissä. Opiskelijan taustasta ja tavoitteista riippuen opiskelijat otetaan mielellään mukaan kaikkeen toimintaa. Vuokatti Sport suostuu myös opinnäytetöiden toimeksiantajaksi, kunhan hyöty on molemminpuolinen. Halonen antaakin opiskelijoille vinkit sekä opinnäytetyön ja työharjoittelun hakuun. “Opinnäytetyötä ehdottaessa opiskelijan kannattaa miettiä valmis aihe, johon toimeksiantajan on helppo tarttua. Työharjoittelupaikkaa hakiessa kannattaa kertoa omista tulevaisuuden suunnitelmista sekä siitä, mitä haluaa oppia”. Mikäli tarve ja hyöty kohtaavat, ollaan työharjoitteluista ja opinnäytetöistä valmiita maksamaan myös palkkaa. Työharjoittelut tai opinnäytetyöt ovat hyviä väyliä työllistyä, vaikka osa-aikaisesti jo opintojen aikana. “Ehdottomasti voi työllistyä jo opintojen aikana”, Halonen kertoo.

Vuokatti Sportin toimintaan voi tutustua tarkemmin yrityksen kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Yhteistyöstä kiinnostuneet opiskelijat voivat ottaa yhteyttä suoraan Haloseen. Vuokatti Sportin toimitusjohtaja lähettääkin sporttiset terveiset KAMKin opiskelijoille ja muistuttaa, että sekä liikunta-alan yritykset että opiskelijat kuuluvat samaan porukkaan. “Intohimo liikuntaan ja yhteinen tavoite liikunta-alalla yhdistävät kaikkia liikunta-alan toimijoita.”

- Jenni Humalajoki, ALK18s


Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen on tyytyväinen KAMK:n kanssa tehtävään yhteistyöhön.Kiinnostuitko? Lue lisää:

vuokattisport.fi

facebook.com/vuokattisport

instagram.com/vuokattisport

YouTube Vuokatti Sport - Become A Champion