Yrittäjän polkua kulkien

Tällä hetkellä ajatukset ovat tosi paljon jo tulevassa syksyssä ja sen tuomissa uusissa kuvioissa. Ajattelin kuitenkin, että tässä kohtaa olisi hyvä avata myös teille lukijoille meidän matkaa tähän pisteeseen. Tanjan ja minun yrittäjyyspolku lähti liikkeelle 2016 keväällä. Olimme molemmat tekemässä ensimmäistä harjoittelua liikunnan ohjaajina Myötätuulessa. Harjoittelun myötä saimme paljon arvokasta ohjauskokemusta ja mahdollisuuden lähteä kehittämään omaa oppimista itselle parhaalla tavalla.

Harjoittelun aikana juttelin harjoittelun ohjaajani Sannan kanssa haaveistani yrittäjänä. Muutaman päivän päästä hän tulikin sitten nykimään hihasta uuden idean kanssa. Siitä lähti minun polkuni KAMK Sportsin yrittäjänä ja nappasin samalla mukaan Tanjan, jonka kanssa yhteistyö oli aikaisemmin sujunut saumattomasti.

Kevään ajan mietittiin erilaisia vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiselle ja lopulta päädyttiin ratkaisuun perustaa startup-yritys Nuori Yrittäjyys opintojen tiimoilta. NY-opintojen kautta yrityksen perustaminen on todella helppoa ja yritystoiminnan kirjallinen työ on hyvin kevyt. Käytännössä töihin pääsee heti ilman sen suurempia raportteja ja laskelmia.

KAMK Sportsin toiminta pyöräytettiin kunnolla käyntiin syksyllä 2016 ja korkeakoululiikunnan uudet tuulet puhalsivat kampuksella. Saimme osaksemme paljon negatiivista palautetta uudesta maksullisesta toiminnasta ja välillä pohdin, mihin soppaan olinkaan lusikkani työntänyt. Onneksi taustalla on alusta asti ollut myös paljon tukijoita, jotka ovat jaksaneet kannustaa eteenpäin silloin, kun itse ei enää olisi huvittanut jatkaa.

Kevättä 2017 kohti mennessä lähdimme laajentamaan KAMK Sportsin toimintaa myös kampuksen ulkopuolelle. Tiesimme, että emme voi jatkaa KAMK Sportsilla korkeakoululiikunnan toteuttajina ikuisesti, joten päätimme lähteä kokeilemaan siipiä myös muualle. Ajatuksena löytää verkostoja, joiden kautta työllistyminen myös koulun jälkeen olisi mahdollista.

Loppukeväästä siirryimme NY-yrityksestä ihan ”oikeaksi” yritykseksi osuuskuntaan Kajabilitylle. Kajabilityn kautta yritystoimintaan tuli mietittäväksi muutamia uusia juttuja, joita ei vielä NY-yrityksenä tarvinnut miettiä. Onneksi on se tukijoukko takana, miltä voi aina kysyä neuvoa, kun sormi menee suuhun.

Sen samaisen tukijoukon ansiosta meille avautui myös mahdollisuus lähteä mukaan Pyöräillen Puukaupungissa -hankkeeseen. Kesän olemmekin pyörittäneet Kaupunkipyörien lainauspistettä ja pyöräilyretkiä Kajaanissa. Hankkeen myötä olemme tutustuneet paljon uusiin ihmisiin ja luoneet uusia kontakteja. Uusia tuttavuuksia on myös löytynyt puistojumppien ja tyky-päivien myötä. Kesä onkin siis ollut meille todella tärkeää verkostoitumisen aikaa.

Syksyn suunnitelmat alkavat jo olla melko selkeitä, mutta tulevina viikkoina katseet on käännettävä tulevaan todenteolla. Uuden lukukauden alku tuo mukanaan paljon tekemistä ja jotta korkeakoululiikunta saa energisen aloituksen, on kaikki energia keskitettävä siihen.

Tässä muistellessa menneitä ja suunnitellessa tulevaa huomaan olevani todella tyytyväinen tekemiini valintoihin. Välillä täytyy uskaltaa sanoa kyllä vaikkei olisi vielä täysin varma kaikesta!

Tarmokkain terveisin,

Ronja

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Kajaanin ammattikorkeakoulu

PL 52, Ketunpolku 1 
87101 KAJAANI 
Tel. +358 8 618 991 
kajaanin.amk@kamk.fi